Activitats

El dia a dia a la Llar

Book titled 'Un dia a la llar'Read this book made on StoryJumper


SENSIBILITZACIÓ MUSICAL

La música forma part del dia a dia dels nostres infants, ja sigui a través de cançons, de danses, de jocs de falda o petites audicions.
Durant el primer i segon trimestre l'Albert (professor de música moderna de l'EMMIF) ens acompanyarà fent sensibilització a la llar, amb ell coneixerem cançons, jocs i danses
Al llarg del primer trimestre s’organitza la setmana de la música, amb l’objectiu d’apropar als nens i nenes aquest meravellós món. Com a cloenda de la setmana es realitza una sortida a l’Escola municipal de música Issi Fabra de Puigcerdà. Els nens i nenes tindran l'oportunitat de veure, conèixer i fins i tot tocar algun instrument     Psicomotricitat

La psicomotricitat que es realiza a la llar està basada en la pràctica psicomotriu de Bernat Aucouturier. Es tracta d'un mètode que té per objectiu la maduració psicològica dels nens i nenes a través de la vía motora.

Oferim un espai ric i variat i ple de color que permet a l'infant realitzar el procés que va del plaer de jugar i moure's al plaer de pensar.

Les educadores, amb la seva presència, acompanyen i recullen totes les produccions dels infants, les seves dificultats, les seves pors, els descobriments, desitjos, plaers i emocions.

A la llar es realitza una sessió setmanal.

La pràctica psicomotriu afavoreix el desenvolupament harmònic de la persona.

Piscina
 
Entre el segon i tercer trimestre amb una durada de 20 sessions, es realitza l’activitat de la piscina. Es tracta d’una activitat oberta a tots els nens de la llar així com als seus pares. En els grups de P-0 i P1 es obligatori l’assistència d’un adult (pare, mare, tiets, avis, etc.), en canvi en el grup de P-2 no es obligatori, però si aconsellable.
 
L’activitat de la piscina té com objectius:
  • Acostar al nen a un medi diferent de l’habitual.
  • Tenir un primer contacte amb l’aigua.
  • Gaudir de l’activitat aquàtica.
                                                                     
En l’activitat de la piscina es treballen aspectes com l’autonomia, la por, la seguretat i les relacions que s’estableixen entre els nens i els adults (monitor, educadores i pares).
Aquesta activitat està subvencionada, una part, per l’AMPA de la llar.

 

Sortides i festes tradicionals

La llar durant el curs organitza sortides per acostar els nens i les nenes al seu entorn més proper o participar de festes populars (Rostita, etc.).
Aquestes sortides poden ser per conèixer el poble i el seu entorn ( parc, rierol, etc.), o comarcals com anar a veure els bombers, visitar l'obrador d'un forn, visitar una granja o fer la sortida de fi de curs  oberta a la participació dels pares.

 


                                                                                                                            

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.